The Phoenix

Jag är en fenix. En fenixfågel. Likt fenixfågeln har jag de senaste månaderna ruttnat lite, haft en trasig, grå fjäderdräkt som jag tappat med tiden. Jag har hållt mig undan folk, ugglat på jobbet och häckat över studielitteraturen för att göra korta utflykter till gymmet och samla kraft till "the great burn up". Tillslut när fågeln ser som risigast ut så "poff" brinner den upp. Men frukta inte, den kommer åter på nytt, i en ny fin fjäderdräkt med massor av energi och kärlek. Jag är en smällkaramell, redo att öppnas. Jag har så mycket energi, glädje och kärlek i mig nu. Jag är som en fucking piñata. Hit me! Det känns som jag bor i ett rosa sockervadd (inte lägenheten). Ingenting kan ta ner mitt humör nu. Ett brev på posten försökte, men jag står kvar med ett leende. Hyresvärden försökte med en hyreshöjning, inte ok men jag är glad ändå. Jag är tillbaka. Jag är levande. Jag har världen bästa familj och vänner. Därför lever jag.

 

Utrotning - de sista vapnet i min ständiga kamp

Jag har ofrivilligt fått ett husdjur. Eller ett? Snarare 200. Ja, redan nu förstår ni att det inte är en golden retriver som knör på samma 26 kvm som jag. Nej, tänk på det mest föraktade, äckliga, seglivade, irriterande djur ni kan. Bananflugan. Vad fan är det för djur? Vad fyller de för funktion? Jag hatar ormar med, men det finns i alla fall till för att se till att vi inte har total mus invasion. Länge har jag krigat mot den här frukatsvärt onda arten. Ibland har jag segrat men jag hinner knappt njuta av segern förrän de är tillbaka på slagfältet. Ett däggdjur mot 34567890 äggdjur är inte en rättvis battle. Igår tog mitt tålamod slut. Jag hade städat lägenheten ren och torkat ur alla skåp samt sökt efter källan till all ondska, flugornas bo och äggkläckninhsplats. Sen tog jag centraldammsugaren och ägnade 30 minuter åt att suga upp odjuren. Nöjd med mitt verk gick jag och tränade yoga. Döm då min ilska och mitt vansinne när jag kommer hem och upptäcker att 34567890 nya kombatanter har ersatt sina död (uppsugna) soldater. Förtvivlat frågade jag pappa om råd. Han påstod att de bor i rören under vasken. Makes sense för de tycker om värme och min lägenhet har en temperatur på - 3 Celsiusgrader. Han rådde mig att införskaffa en flaska klor. Sagt som gjort och idag har jag införskaffat en flaska klorrent. Nu väntar total utrotning. Nu ska de få bada som i simhallen, bara det att klorhalten är mucho starkare.Mohahahaha

Nakenchock!

Som många andra fina tjejer (och kilalr för den delen med) på den här planeten tampas jag med att acceptera mig själv och min kropp och tycka om den. Dock har jag blivit mycket bättre på det med åren som gått även om jag har dagar då man funderar på vad det kostar att plastikoperar om allt på kroppen (haha, nej jag bara skämtar). Dock tänkte jag dela med mig av en bra övning. Här kommer en "avslöja för mycket av sig själv varning" men jag bjuder på det. Stå framför spegeln i bara trosorna. Sen glor du på dig själv ett tag. Det känns efterblivet i början men det är en bra övning för att lära sig inse hur kroppen man har ser ut.Hitta sen 3 eller fler delar på kroppen som du tycker är fina,sexiga,söt, cool. Som gör dig till en riktig snygging.Detta kan man göra innan går och lägger sig eller när man vaknat (eller mitt på dagen om man känner för det). Ju fler gånger du gör övningen desto mer lär du känna din kropp, hur den ser ut och vad som är fint med den. För mig har den gjort mycket även om grannarna undrar om Naken-Janne bor brevid dem. Annars är lit hederlig motion och kroppsarbete ett bra sätt att lära sig uppskatta sin kropp. Tänk vad fantastisk den är som orkar,så snabb, stark eller smidig den kan bli. Dansa hemma till någon skön musik. Take it to the next level? Dansa naken. I dare you to do it! Mina grannar är redan vana vid det.

Tänkvärt?

Idag läste jag en artikel där det påstods enligt en forskning i Boston "har det visat sig att en mans utseende påverkar vilket typ av personlighet han utvecklar medan en kvinnans personlighet påverkar hennes utseende. Another reason to smile ladies! Men männen då?

Dinosaurs

Minns ni serien Dinosaurs? Jag har nostalgifrossat i dem de senaste dagarna. Här rä mina två favoritklipp. "Oh mother, live a little.." "A little is all I've got left, I don't want to waste it doing things." Hahahahah

Flowin

Ikväll har jag provat en ny träningsmetod som heter Flowin. Träningen bygger på att man gör rörelser med plattor på en matta och är utvecklad av några elitidrottare i Malmö som ville träna hårt. Det där sista borde ju få en att tänka, "inget för mig" men på grund av min nyfikenhet var jag bara tvungen att testa. Det var premiär för träningen som grupppass i Göteborg idag, så jag kan säga att jag varit på premiär. Jag snokade upp en video som visar hur träningen går till (fast på mitt gym gör man det inomhus och med annan musik). Det kanske ser enkelt ut, men skenet bedrar. Rörelserna är relativt enkla men att hålla balansen på mattan är den riktiga träningen. Mattan och plattorna som man står på är hala som en jävla hockeyrink. Jag kände mig som bambi på isen där jag sprattlade runt på mattan med mina plattor under fötterna. Jag svettades som en galning och svor förbannat några gånger men det var verkligen kul även om jag kände mig nära döden. Passet är kort, bara en halvtimma, men väldigt intensivt. Vill du träna Flowin i Göteborg så bege dig till Fysik på gibraltargatan.Det är värt en testomgång. Hur mina muskler kommer må imorgon vill jag inte ens veta. Tur att föreläsningen inte börjar förrän klockan 14 så hinner jag få igång kroppen innan. Att jag höll på att trilla nerför i trappan pga min vräk i låren säger väl allt. Time will tell.

Jag vill tacka...

akademien...min familj? Nej, men citykillen för att han lärde ut hur man slänger in youtube kipp på sin blogg. Nu kommer det mer sånt här. Tack citykillen. Spana in hans roliga blogg på: http://blog.citykillen.se/

Svaret på den ständiga frågan

Eftersom jag inte läst boken då jag läser så mycket annat så ska jag i alla fall se den som film. He's just not that into you. Visseligen har jag lite svårt för Mr. Affleck och Anniston men de andra skådisarna är bra och det är nog bäddat för en hel del igenkännelser och skratt, speciellt om man är tjej. Ni som inte kollat mobilen 3456889890 ggr, internetstalkat, oroat er och tjatat inför era vänner om varför han inte hör av sig, räck upp en hand.

Återuppståndelsen

Det är ett mirakel. Min mobil som i söndags bestämdes sig knall och fall att dö har nu, på tredje dagen återuppstått ifrån de döda. Precis som Jesus. Min mobil kanske är Jesus. Alla som undrat när den snubben skulle komma tillbaka kan nu andas ut. Jesus är tillbaka, iform av en Sony ericsson W760i. Så 2000 -tal! Jag känner mig nästan religös. Glad är jag i alla fall. Eftersom min laptop inte har något alarme eller väckarklocka var jag mycket bekymrad över morgondagen då jag ska jobba på morgonen. Tänk om jag inte vaknar? Igår försökte jag använda windowskalenderns påminnelse som alarm men det funkade inte och jag försov mig. Så därför gjorde jag ett sista försök med mobilen och då...då händet det! Den startade. Efter några försök så hostade den till likt en person med nära döden upplevelse. Nu behöver den inte gå på lagning, som jag visserligen skulle lämnat in den på idag men eftersom hag glömde den hemma blev det inget av det. Ibland är det bra att vänta lite, det har räddat mig många gånger. Som när jag skulle spärra mitt borttappade bankomatkort förra veckn men i sista sekund gick och kollade på pressbyrån och där fanns det och jag slapp därmed spärra och vänta på ett nytt. Is i magen och en sista check är doktor Ps råd.

  =

Kom ketchup så anfaller vi?

Är det bara jag som inte kan öppna en tetraförpackning med krossade tomater utan att en tredjedel alltid splashar ut ur förpackningen på alla ställen utom i kastrullen? Idag skedde det igen. Tomatsås över halva spisen och ner på golvet. Lite senare när jag skulle öppna ketchupen hade den planerat en riktig ttack mot mig och sprayduschade mig, golvet, väggarna och hyllor. Tomatsås och ketchup fucking överallt. Med ketchup på hela tröjan, inuti tröjärmen så tittade jag på förödelsen. Det såg ut som jag mördat någon, alternativt haft en riktigt grisig operation. Varför? Varför måste detta hända?Karma? Ånej, jag kan omöjligt ha gjort något för att förtjäna detta. Jag har det redan illa som det är. Jävulskap. Ren och skär jävulskap är vad det är. Tomaterna. De har planerat en attack mot mig. Nu är det krig!

Människan mot tomaterna

Dr. McCutie

Idag hörde Gud bön. Uppebarligen finns han för mina böner har blivit besvarade. Jag har i min aftonbön länge bett om att i alla fall få se någon snygg läkare på jobbet. De flesta jag träffar är bara gamla gubbar eller trista män. Ioförsig så såg jag en gång en snygg läkare som kom från Danmark, men eftersom han bra var på besök och i kostym räknades han inte riktigt. Man måste ha scrubs. Dock var han så fager att jag blev alldeles klumpig (mer än vanligt) hela dagen. Trillade av stolen vid frukost och spillde hela min yoghurt över min chef, var bara en av sakerna. Nåväl, tillbaka till miraklet. Idag mina vänner, uppenbarade sig en rikigt söt och snygg läkare på jobbet. I gröna op.scubs som jag bett om. Jag blev så till mig (ja, men det händer ju så sällan såna här saker) att jag var tvungen att gå in i en skubb och stå och storflina i en minut innan jag kunde ta mig i kragen igen. Eftersom han är mer söt och gullig är snygg fick han namnet Dr. McCutie. På onsdag ska jag jobba igen. Hoppas hoppas han är där då.

 Ingen Dr. Mc steamy på SS än men nu finns i alla fall Mc.Cutie.

För övrigt, vilken är din favorit doktor?

I-landproblem vs U-landsproblem

  • Idag klagade min kollega på att det tog så lång tid att betala nu när pressbyrån bytt till chip istället för dra kortet. I-landsproblem muttrade jag. För det är så man säger när folk klagar över saker som man inte ska behöva klaga över. Klassiskt exempel är när bankomaten påstår att man bara kan ta ut femhundralappar. I-landsproblem. Jämt och ständigt dessa I-landsproblem. Men aldrig hör man någon suck över u-landsproblem. Därför kommer här en lista på u-landsproblem baserade på egna erfarenheter, i Sverige. Dock grundar sig de flesta på att man är student.

    U-landsproblem:
  • När plånboken är så tom att bankomatkortet och gymkortet trillar ur plånboken för att den blir för slapp
  • När man har under 100 kr på kontot och man inte kan ta ut pengar och stället man är på inte tar kort
  • När man inte har tillräckligt med pengar för att köpa toapapper och måste sno med sig toapappper i väskan från skolan eller jobbet
  • När man plockar hallon vid väggrenen för att få i sig c-vitamin
  • När man först diskar all disk utan diskmedel för att sen kunna använda sig av så lite diskmedel som möjligt - räcker längre
  • När man går till jobbet inte bara för lönen utan även i hopp om att hitta mat/fika samt bli bjuden
  • När man blir sjuk och inser att om man går till läkaren och betalar besöket har man inte råd med medicinen men utan läkarbesök inget recept - ingen medicin, vilket leder till att man får en diagnos men inte kan behandla
  • När man måste gråta på apoteket
  • När man gör en budget för sina 64 kr

Ps. Tack morsan för hjälpen igår. De går till ett bra ändamål - toapapper och proteinkällor.


Mitosis

Jag känner mig lite hängig idag. Ont i fötterna och en smula svullen om magen och öm i ryggen. Som det säger på reklamen "det känns inte helt bra, det känns inte bra alls". Är det något fel på mig. Är jag gravid, var min första tanke. Kan man bli gravid fastän man levt i celibat de senaste 5 veckorna? Kan man bli gravid utan att para sig? Eller är det nu det händer, den där mitosisen jag väntat på. Mitosis, när cellen delar sig själv och på så sätt förökar sig utan extern befruktning. Meiosis, när två celler skapar flera och förökar sig. Jag har många stunder önskat att mitosis ska inträffa så man kan vara flera personer samtidigt. En Paulina på föreläsning, en annan på jobbet, en tredje som träffar vännerna och familjen. Tyvärr har detta inte inträffat, men nu, kanske är det nu det sker? Kommer jag föda mig själv? Kommer det göra ont? Nä, det här känns inte alls bra. Jag tar tillbaka min önskan. Jag vill vara en enda kropp och själ. Celler - stanna där ni är! Nej jag blir ju alldeles knäpp. Stryk det där ovanför. Over and out.

RSS 2.0