Den som gapar efter mycket...

Varför tänker jag aldrig innan jag öppnar munnen? idag när jag och A stod matkön på jobbrestaurangen (han bjöd mig på lunch. sweet.) så kände jag magen kurra för 99 gången denna dagen. För att skynda på processen att få sin mat sa jag:
"Jag är så hungrig att jag skulle kunna äta en patient"
Kvinnan som langar upp maten tittade upp från disken och gav mig världens längsta "du är fan sjuk i huvudet din jävel"- blick. Jag insåg snabbt hur fel det lät  speciellt eftersom jag står i gröna operationskläder och rättade mig genast.
"Jag är inte kannibal" , förklarade jag högt varpå kvinnan fortsatte blänga på mig och resten av matkön skruvade besvärat på sig.  A bet ihop så hårt han bara kunde för att inte asgarva. Självklart gjorde detta processen ännu längre.

Den där julen - ingen kommer undan

Julen. December har inte ens börjat men julen gör sig redan påminnd om sin existens. Den har redan börjat skymta här och var för att likt den irriterande fågeln på Kalle Ankas julafton dyka upp här och där, helatiden, för att sedan explodera likt Big Bang i en gigantisk julexplosion. De som känner mig vet att jag knappast tillhör den ortodoxa delen av befolkningen när de kommer till julfirande. Snarare tvärtom. Grinchenaktigt irriterar jag mig våldsamt på detta julfrosserie och jag försöker desperat hitta tillfällen då julen inte stå och vinkar i ansiktet på en. På gatorna är det lönlöst, på jobbet plockade de fram adventsstakarna och när jag försöker gömma mig på gymmet dyker den upp igen. Nästa yogatillfälle ska det vara "Julyoga". WTF?! Julyoga, vad fan är det? Snälla, yogan är min flykt undan allt sådant skräp och nu har julen tillochmed hittat mitt gömställe. Precis som den där hackspetten. Baparararappapabairyapp..beeep beeep ..barapappapapapaa...Den skulle nog kunna hitta Usama bin Laden om man bad den. Julyoga. Vad kommer härnäst? Folk kan ju klämma in julen i alla sakern nu förtiden. Väntar bara på att få köpa "Jultampongen. Tampongen med små nissar, renar eller granar som mönster. Som spelar bjällerklang när man drar ut snöret. Toaletter där en röd kula tänds när man spolar och som spelar "last christmas" när man poopar för att ingen skall höra. Röda julkondomer med smak av pepparkaka, sill eller knäck?


Julyoga. Ska jag gå eller inte?


The pounding heart

Bilden av det bultande hjärtat inne i patienten förföjler mig och jag vet inte hur jag ska tolka det. Flera gånger per dag flimrar en bild av ett pulserande hjärta inuti någons kropp förbi. Det är dock en bra påminenelse om att ta hand om kroppen så man slipper hamna på operationsbordet i onödan.


Operation - Vänta, tagning, action, cut!

Operation påminner lite om en filminspelning. Först görs allt i ordning. Rekvisita ställs fram och redskapen förbereds. Sen börjar tagingarna. Alla spelar olika roller och har olika scener då de filmas. Imellan sina tagningar är det väntan. Man väntar och väntar och sen plötsligt så är det ens tur att gå in på scenen och man gör sin grej. Sen går man ut igen. En del spelar huvudrollen (patienten) och är på scen nästan hela tiden medans andra kommer och går eller bara gör en kort tagning. Varenda person är viktigt för att tagningen skall bli så lyckad som möjligt och även det inte rullar några eftertexter med cast och personal så vet de flesta om att alla roller är lika viktiga. Alla har bytt från vanliga civilkläder till scenkläder och man kompletterar med olika accessoarer. Efteråt ställs allt i ordning och man börjar med en ny scen. En del operationslampor är utrustade med kamera så att man kan se operationen/filmen på en skärm. Operations -tv är som Grey's Anatomy utan allt drama. Fast bättre.


Hundjävel

Jag såg en trailer för en ny film som kommer upp på bio snart. Den handlar om en chihuahua. Beverly hills chihuahua , heter fanskapet. Jag hatar den hundrasen. Det är ingen hund.Det är en .....något annat.

Jag kan inte låta bli att undra hur fan den här filmen skapades. Någonstans fanns det en stackars urfattig manusförfatare som försökte komma på vad folk vill se just nu. Jag vet! En film om en chihuahua! Jag kan se pitchen framför mig. " Yeah...I was thinking, I had this really awesome idea. A movie....about.....a chihuahua. Living in beverly hills. Tinkerbell style! Sooo...what do you think?" Silence...."Yeah, why not. People love animals" (You fucking idiot, you're lucky I'm drunk as we speak).

Kolla in här. http://www.youtube.com/watch?v=K7tleFb6TlI



Är detta början på världens undergång?

Höst








Att tala är silver...

att tiga är guld. Varför, varför kan jag aldrig hålla mina fingrar och mun i styr. Jag behöver munkavle och handfängsel.

Branches of light

Jag har skapat. Varit kreativ. Länge har jag letat efter en bra gren att sätta i min stora kinavas. Jag har sökt fögäves runt om i slottskogen men har fått gå hem tomhämt. Så idag, på väg hem så hittar jag den. Den perfekta grenen. Den låg där på vägen, ledsen och avhuggen, som en svan som kapats på sina vingar. Den är ca en meter lång och har flera sidogrenar som sprider sig som artärer. Jag tog hem den och satte den i vasen. Efter några timmars betraktande av mitt fynd kände jag för att prova lyckan ytterligare. Jag rotade upp min ljusslinga från IKEA som en gång satt helt malplacerat i fönstret. Försiktigt lindade jag  slingan runt om grenen och dess smågrenar. Resultatet blev, FANTASTISKT! Ni vet de där ljusträden i staden och på liseberg? Jag har nu ett eget miniatyrljusträd som lyser upp finare än någon annan lampa i lägenheten. Ibland har man tur...och skicklighet.

Helt urspårat

I nyheterna häromdagen kunde man läsa om den sorgliga historien om SJ's ständigt försenade tåg X200. Förra året tillbringade resenärer 26000 timmar på förseningar. Kul. Ännu roligare är att bara vart fjärde tåg kom i tid i oktober. För att ta tag i problemet kommer SJ och Banverket att ta till åtgärder såsom att ta in tågen på verkstad. Detta kommer kosta 50 miljoner kronor och på frågan om detta kommer märkas på biljettkostnaderna svarar SJ att "nej detta tar vi ur egen ficka" och lät som årets moder Teresa. What the fuck? Klart fan att de ska ta penagrna ur egen ficka. Det kostar redan en organdonation att åka med SJ. Skulle man behöva betala för att tågen kommer i tid? "Jaha, det blir 300 kr för en enkel till Skövde". "Ska du komma i tid?" "Jaha, men då blir det 200 kr extra". "Vadå inte har råd, du får väl offra något. Ge mig ditt halsband för fan!" "Nähä, men då får du skylla dig själv att du kommer en timma försent". Fascinerande att ett av det mest miljövänligaste alternativen att färdas också är det krånligaste. Inte undra på flygbranchen inte krashat när SJ spårar ur.


4,5 dl fattigare

På torsdag kväll ska jag till malmö med pappa, han ska jobba där över fredagen och jag ska...ja vad fan ska jag hitta på? "Ja det löser sig...det gör det alltid, det kommer fixa sig..." sjunger Timbuktu. Hoppas fan han har rätt...

Just nu känns det lite mulet. Överallt. Jag vankar oroligt rutn och väntar på svar från högre makter, läs csn. Jag hoppas fan att Timbuktu har rätt.

Jag lämnade blod häromdagen, tionde gången, vilket betyder att jag lämnat 4, 5 liter blod sammanlagt som min tid som blodgivare än så länge. Det kändes bra. Fast just nu känner jag mig lite hängig, undrar om man kan få tillbaka lite av blodet? Får äta lite mer blodpudding som jag köpte för att pigga upp blodvärdet. Självklart skar jag mig med kniven när jag skulle öppna förpackningen och började blöda. Varför har jag inga plåster hemma? Dagen efter tränade jag. Syrehämtningen var knappast optímal och jag flåsade som en elefant med astma mot slutet av passet. Men jag klarade hela passet trots allt. Go me. Typ.

Grattis till pappa som lämnade 100 gr gillt. 100 enheter är vad som kan gå åt vid en svår trafikolycka. Där försvinner hundra bloddonationer i ett nafs. Något att tänka på.


Vad är det Meat Loaf inte kommer göra?



Hittade den här på carolines parisblogg på Svd.se och var tvungen att sno den, så enkelt, men hur kul som helst. Tycker jag....


Är det bara jag som funderar på vad det där "that" som Meat Loaf inte kommer göra, är för något? Döda någon? Äta sitt eget bajs? Gå ut med soporna? Plocka upp strumporna från golvet?


There is a god, and he's voting for Obama

Yes we can. Jag blev så glad när jag såg segern att jag grät en skvätt. Psykologen såg förundrat på mina röda ögon i onsdags morse och jag förklarade. Då tittade hon ännu konstigare på mig. Inte bara presidentseger utan majoritet demokrater i senaten och representanthuset,vilken seger för demokraterna. Inte så kul för Mr Obama som måste ta över ett skepp i nöd. Det här ska bli intresserant att se hur han hanterar detta. To be continued...

Människa eller Drake?

Igår såg jag på TV. Jag har inte använt tvn på flera månader och den hostade av förvåning när jag satte igång den. Det blev ett avsnitt av Sjukhuset (får mig att känna mig hemma) och Du är vad du äter. Ush jag får alltid så dåligt samvete när hon dissar kaffet, vilket hon alltid gör. Kaffe är ju mitt livselixir, det som gör mig till människa och inte monster. Ska jag fortsätta eller ska jag sluta och förvandlas till draken?

En flaska vin?

Jag är så lättmutad. Jag kommer bli en perfekt tjänsteman!

Alone in the darkness

Jahapp, då sitter man här i mörkret. Idag när jag kom hem i eftemiddags gjorde jag en mindre behaglig upptäckt. Ingen av strömkällorna fungerade i lägenheten förutom i badrummet och över spisen. Lägenheten hade med andra ord bara ljus i badrummet (ja men tack och lov för det) och över spisen (tack igen). Så jag gjorde en temporär ljusinstallation av värmeljus. Fan vad romantiskt tycker du. Jo, de tre fösta minuterna, men att äta och läsa i skenet av några futtiga värmeljus var mindre romantiskt och datorn måste förses med ström för att den inte ska dö, vilket betyder att jag med jämna mellanrum måste lämna in dem på toaletten där den får ligga och trycka i sig ström. Imorgon ska jag inga Sgs och fråga vadfan de pysslar med. lite gosigt är det ioförsig men det hade varit mysig om man inte satt ensam och ugglade i mörkret. Sällskap någon?

Bye bye dubya!

  •  I skrivande stund är det mindre än 16 timmar kvar till amerikanske presidentvalet. Jag hoppas innerligt att Obama tar hem segern även om jag är emot han protektionistiska ekonomipolitik och att gå ur NAFTA. För det flesta lättar det ändå på hjärtat att nuvarande Presindetn George dubya Bush kommer lämna rollen som president. Jag känner mig nästan lite vemodig dock, jag kommer verkligen sakna alla hans korkade citat som givit en många skratt de senaste 8 åren. Som plåster på såren kommer här några godingar:  

  • "Do you have blacks, too?" -to Brazilian President Fernando Cardoso, Washington, D.C., Nov. 8, 2001
  • "It is white." -after being asked by a child in Britain what the White House was like, July 19, 2001
  • "I don't know why you're talking about Sweden. They're the neutral one. They don't have an army." -during a Dec. 2002 Oval Office meeting with Rep. Tom Lantos, as reported by the New York Times
  •  "I couldn't imagine somebody like Osama bin Laden understanding the joy of Hanukkah." -at a White House menorah lighting ceremony, Washington, D.C., Dec. 10, 2001
  • "The most important thing is for us to find Osama bin Laden. It is our number one priority and we will not rest until we find him." --Washington, D.C., Sept. 13, 2001
     "I don't know where bin Laden is. I have no idea and really don't care. It's not that important. It's not our priority." --Washington, D.C., March 13, 2002
  • "Too many good docs are getting out of the business. Too many OB-GYNs aren't able to practice their love with women all across this country." --Poplar Bluff, Mo., Sept. 6, 2004

För mer citat gå in på http://politicalhumor.about.com/library/blbushdumbquotes.htm



Kommer världen överleva utan Dubyas grodor?


Höst i slottskogen

För er som inte kan besöka slottskogen själva, kommer här några bilder jag tagit i höst








Romantik på Ica

Denna smågulliga dialog hörde jag i kassakön på min ica. Man och kvinna vid lösgodiset.
Mannen (tittar kärleksfullt på kvinnan) " Säg nu vilka du gillar så att jag kan lära mig!"
Kvinnan (rodnandes) "öhm..sura flaskor?"

Ain't that sweet?


RSS 2.0