Mammapappa

Varför finns det ingen tidning som heter Pappa? Det finns ju en tidning som heter Mama. Får papporna inte ha en egen tidning? Dagens lattepappor borde väl ändå vara intresserade av en egen tidning där de kan posera coolt med ungen nonchalant slängd över axeln och macbooken under andra armen.

Elementet, vaktis och jag. del 3

Han hörde inte av sig och han hade sagt att nästa vecka kunde han inte komma för då var han på kurs. Så därför kunde jag vara borta från lägenheten. Han ringer väl om han nu skulle komma tänkte jag. Mmmm visst. När jag kom hem låg där en lapp från vaktis som sa att han luftat elementet. Utan att ringa och kolla med mig! Jag avskyr, avskyr, när folk kommer hit utan förvarning eftersom jag tidigare varit med om en händelse som gör att jag tillomed känner obehag mot att höra folk gå i korridoren utanför dörren. Nu var han hos mig utan tillåtelse. Tänk om jag varit hemma? Han ringde ju inte. Jag är 99% säker på att jag säkert hade stått i duschen och sjungit, han hade kanckat men jag hade inte hört, så han hade trott att jag inte var hemma och därför tog sin extranyckel och gick in. Nej nu glömmer vi detta. Glömt.

Elementet, vaktis och jag. del 2

Han skulle komma på fredagen sa han. Kom han hit? Ringde han? Nej. Satt jag och väntade när jag kunde gjort njgt vettigare än väntat på en eventuell luftning av elementet? Ja.

Döden

Minns ni att jag misstänk att min mobil är Jesus? Precis som Jesus så har nu mobilen efter återupppståndelsen uppstigit till himmelen.

Det lilla fanskapet (ursäkta men jag är förbannand) vägrar ta emot ström. Tillslut tog den  sista procenten med batterier slut och mobilen tog ett sista andetag och trillade av pinnen.

Det är jobbigt att vara mobillös. När man frågar folk om de har någon extra mobil så får man svaret, "nej för jag har min gamla för min nya är död".
Eller som pappa sa: "du kan få ta den här nokian".
 Jag: "ok, men var det inte ett fel på den"
Pappa: "Jo"
Jag" Vad var felet då?"
Pappa: "Den kan inte ladda sig"

Det var ju just därför jag behövde en mobil som kan ladda sig.

Och de mobiler som fungerar funkar inte mitt SIMkort med. Crap.


Baby you can never hold back spring...



Är det bara jag som längtar till våren och sommaren? Nu får våren faktist ta och komma. Februari är en helt meningslös månad. Eller är det till bara för att vi ska få längta ännu mer och sen njuta extra mycket när de första knopparna äntligen visar sig?

Pappa - en stilikon?

Ibland tycker jag om att läsa okända människors bloggar. Dvs inte kändisbloggarna eller andra större bloggar utan bloggar skriva av vanliga medelsvenssons eller medelamerikaner, medelkineser ( i det sista exemplet tittar jag bara på bilderna) bara för att få en liten inblick i det liv folk lever. Något som slått mig när jag läst (ok skummat) en del svenska bloggar är bilderna på folk i min ålder 20-30. Förvånansvärt många killar ser ut som min pappa på 80 talet. Speciellet en bild som jag såg idag. Jag skulle gärna lägga ut bilder och jämföra men tar hänsyn till andras integritet. Killen på bilden som är pappa till 2 kids och är 25-27 kanske (?) ser precis ut som pappa när jag var liten/ föddes. Glasögonen, håret, tröjan! Låg pappa före sin tid eller är det 80 revival?


Barn

Vet inte varför men kom och tänka på en konversation mellan mig och min halvsyster (6 snart 7 år)

Halvsyrran: Paulinaaa....vill du få barn?
Jag: Öhm..ja självklart vill jag det. Men man får inte barn av någon man måste göra dem själv (snälla, ta inte den frågan med mig om hur barn blir till)
Halvsyrran: Men du vill ha barn va?
Jag: Jadå, men inte än. Senare.
Halvsyrran: Nej det är klart. Du måste gifta dig först.

Hon får det att låta så enkelt. Som att jag måste handla på ica innan jag lagar mat.

Sedan följer en längre konversation där jag förklarar för henne att man inte måste vara gift innan man skaffar barn.

Oh deer!

Sabotage bakom hjortflykt

Minst tre hjortar är på rymmen från Slottsskogen.

Vid halv niotiden på tisdagskvällen fick polisen larm om att tre eller fyra hjortar har smitit ut från sitt hägn i Slottsskogen, Göteborg.
- Djurparksföreståndaren ringde och berättade att någon hade saboterat stängslet, säger Thomas Fuxborg, presstalesman hos polisen.

Polisen skickar inga patruller för att leta efter rymlingarna. Men extra vaksamhet gäller till exempel på alla vägar i närheten av parken.

åh era dumma djur. Till friheten ni ville. Men honestly, slottskogen ligger brevid massor av spårvägar där vagnar med rätt att döda kör. Kom hem till mig, jag har en trädgård (typ). Ni kan få bo med haren. Paulinas egna djurpark =)



Elementet, vaktis och jag

Igår ringde jag och klagade på mitt element för hyresbolaget. Tjejen i telefonen förklarade för mig att vaktmästaren jobbar i mitt område på onsdagar och ska ta en titt på elementet på onsdag. Vad bra sa jag, be honom ringa först bara så att jag inte står i duschen eller något sådant..höhö. Tjejen skrattade och sa att visst skulle han ringa innan.

Imorse:

Jag vaknar upp, känner mig död och går in i duschen för att väcka liv i min träningsvärkstela kropp. När jag kommer ut ser jag ett missat samtal på mobilen och det ringer igen. Jag svarar och det visar sig att det är Harry, vaktmästaren som ringer. 

Vaktis: "Ja, jag ska kolla på ditt element sa de"

Jag: "Ja, jag ringde igår om det. Du skulle komma imorgon sa de"

Vaktis: "Ja men jag är här nu"
(WTF?! Nu? Det är tisdag idag. Du kan ju inte komma hit nu. Jag är ju förfan naken?)

Jag: "Jaaha? Jag stod i duschen, kan du komma hit om 20 minuter?"
(Fan, okej då. Jag vill ju ha det här fixat så låt gå)

Vaktis: "Nja, asså jag är här nu."
(Vadå här? Utanför min dörr? I närheten?)

Jag: "Okeeej. Men jag måste klä på mig och så, kan du komma om 10 minuter?"
(Vafan! Det här är ju inte klokt)

Vaktis: "Asså jag är här nu. Du får rappa på. Jag ska kolla några plåtar, jag knackar snart på"
(?????)

Jag: "..............men men...jaha...okej då"
(Jag blir så ställd att jag inte kommer på något vettigare att säga)

Jag springer runt och letar kläder, bäddar sängen och försöker se normal ut. Det knackar på dörren. Vaktis känner på elementet.

Vaktis: "Det är luft i elementet"
(Men vafan...de var ju här och luftade för en månad sedan)

Vaktis luftar elementet.
Vaktis: "Du vet du kan inte ha elementet här (Jag har ett lånat eltt element som står på det vanliga elemetet)
(Nej det fattar  väl jag med. Men hur skulle jag annars kunna leva härinne?)

Jag: "Jag vet, jag ka ta bort det nu när det vanliga fungerar. Men jag var tvungen att sätta in ett för det var så kallt att det inte gick att leva här inne.

Vaktis: Ja, du kan inte ha det element här för då blir det för varmt. Mna får bara ha max 20 grader här inne.
(Men hör du dåligt? Jag ska flytta det)

Vaktis: "
Jo, nu är dets såhär att jag måste komma förbi igen och lufta för all luft går upp till ditt element. Jag kommer förbi på fredag. Kanske. Ska jag ringa innan?"
(...........åååååååhhh...orkaa...)

Jag: Ok, jaha. Ja det vore bra om du ringer innan om du kommer på fredag. Så att jag inte står i duschen eller så"

Vaktis: "Då ringer jag innan då"
(Gärna innan du står utanför min dörr tack)



Min låt?

"Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det /.../ ibland gör man ingeting alls men det blir fel ändå".

Markus krungegård känner mig såväl.


Kul vs Snygg

Man vet att man hade en galet kul utekväll när man inte ser klok ut på någon av bilderna som togs. Ser man bra ut på bilderna från en fest/utekväll vet man att man inte hade kul för då hann man posa, eller se normal ut av någon anledning. Det brukar jag visserligen inte göra på bilder. Eftersom jag ser bra ut på 8% av alla bilder som tas på mig betyder det att jag måste ha jävligt kul hela tiden. God bless me.

New York, New York



Soho!



Jag tajmade in en gratiskonsert med Keane



mmmm bagels and coffee



MoMA!


Om jag längtar tillbaka? Är påven katolik?

Sexleksak på hjärnan?

En nackdel med att lyssna på banditradio 104.8 är att man måste höra reklamen för martinshop. Inget fel med reklam för sexshop men dess jingel som går "dildo dildo..dildoo dildo dildooo dildo dildo " (med julsångsstämma) fastnar som en fluga på min honungsburk till hjärna. Jag som inte kan sluta småsjunga låtar som sitter i mitt huvud har nu gått runt och småsjungit dildo dildo i flera dagar. Det känns sådär.

Skitkul

( Msn konversation mellan mig och syrran)

Undantaget säger:

TV4

Paulina säger:

nu?

Paulina säger:

whats on?

Undantaget säger:

de pratar om avföring

Paulina säger:

haha ok

Paulina säger:

har satt på den nu

Undantaget säger:


Undantaget säger:

myys

Paulina säger:

mmm koloskopi


Vetebulle in the air

För det mesta tänker jag inte på det. Att jag bor nära ett stort bageri. Men när man sent efter en träning går hem och känner en svag doft av nybakat vetebröd blir det jobbigt. Man blir sugen på vetebröd. Så vad gör man? Man går hem och äter 2 clementiner på raken för att få bort tankarna på den ljuva doften där ute.


Dagens resultat

Pluggandet hemma istället för biblioteket har gått över förväntan. Om det beror på den överdrivna kaffe/green chai konsumtionen eller för att jag vill bli av med skiten vet jag inte, även om jag misstänker starkt att det beroer på det senare.

Paulina vs plugg : 1-0

Stekningen av pannkakor gick minst sagt under förväntan dock. Hur kan man misslyckas så brutalt med en ägg,havremjölk, mjöl -smet? De fastnade i stekpannan (provade både gjutgjärn och wokpanna), rullade ihop sig till en klump när jag vände dem och bara trotsade mig hela tiden. Det blev bara pannkaka av skiten. Eller inte?

Paulina vs pannkakor : 0-1

Nej, nu ska jag iväg och träna Flowin och Yoga. Lutar åt en vinst här.

Paulina vs träning: ?

Proud to be your friend

Jag är så stolt över mina vänner. Ni är så duktiga som hamnar på "Deans list of excellent students", blir flytande i svåra språk, skriver grymma exjobb och tar examen, läser komplicerade saker i främmande land, vågar börja om på nytt, klarar av svåra förhållandeprov  som avstånd och samboskap, men viktigast av allt. Fastän ni är så grymma och underbara så fortsätter ni vara er själva och kör på som vanligt. Love you guys!


Beach 2045?

Efter att ha varit en frekvent besökare på gymmet tog jag en välförtjänt julledighet och har bara simmat och tränat en gång. Nu är det dock marsch tillbaka till mitt andra hem. Nya friska ta. Nu kör vi. Måndag : Flowin 40 min + Yoga 60 min.

Bilder från förra helgen

fghjkl






Hmm..

  • En fördel med att få besök är att man måste städa lägenheten -Yey!
  • En nackdel med att få besök är att man måste städa lägenheten -- Crap...

It's getting hot in here

Förresten har jag äntligen fått ett element till min lägenhet. Världens bästa pappa installerade ett långt element som ska sprida värme i min kalla lägenhet. Jag har bara ett och det har ju inte fungerat. Resultatet har varit minusgrader i in 26 kvm lägenhet. Nu har det nya elementet dock värmt upp hela lägenheten nästan och det är varmare i lägenheten än ute. Det känns bra. Det är skönt att kunna sitta i lägenhet i bara kortärmat, utan mössa, sandaler, raggsockor, tjocktröja o 3 täcken. Fan va gött. Är det sånt som kallas vardaglyx?


Tips från coachen

Jag älskar att prata om träning och näringslära. Det är ett av mina nördämnen. OK, jag praktiserar väl inte alltid min teori men nu har jag tränat 3-4 gånger i veckan i flera veckor. Därför tänkte jag dela med mig lite tips från coachen.

  • Kör ett träningspass i början i veckan. Då får man sug efter mer och ju mer du tränar i början av veckan desto mindre behöver du tänka på träning när fredag och lördag kommer. Jag tränar mån,tis, ons tors. På måndagar tränar jag yoga, det är ett bra sätt att starta veckan för man blir fokuserad och lugn samtidigt som det kan  kännas lättare glida iväg till ett lugnt yogapass på en måndag än ett tung bodypumppass.
  • Variera träningen. Jag brukar köra yoga, dans (olika sorters), flowin,pilates ,forza och ibland något annat.
  • Om du inte tränat så mycket innan så börja med något som du verkligen tycker är superkul. När du sen byggt upp konditionen eller styrkan, men framförallt vanan att träna så blir det lättare att träna andra pass som är kul men kanske inte lika superkul. Jag älskar dans och därför har jag minst 2 danspass i veckan, sen bygger jag på med andra pass.
  • Se till att få tiden till och från träningen till något som inte bara är transportsträcka utan en stund för dig själv då du kan peppa på vägen dit och utvärdera och koppla av på vägen hem. Jag brukar lyssna på musik på vägen dit för att få igång en skön pepp.
  • För mig är träning 90 % inställning och 10 % ork/skills/prestation. Har jag inte rätt inställning på ett danspass spelar det ingen roll om jag kan koreofrafin utantill. Det blir inte bra. Om jag stressar eller tänker på annat under yogan kan jag lika gärna gå hem och se på greys anatomy.
  • Belöna dig för din duktighet. Var stolt över din kropp och vad den kan göra. Var stolt efter varje träningspass. You rock!
  • Se andra resultat än vikt och utseende. Tänk istället på huruvida du utvecklats i träningen. För min del var jag helt kass på dans när jag började dansa för några år sedan. Jag klarade knappt koreografin i ett pass och dansade fel hela tiden. Nu lär jag mig en ny koreografi direkt. För mig är det ett bättre resultat än om jeansen passar eller ej.
  • Svårt med motivationen eller inspiration. Tillåt dig fantisera lite. På danspassen brukar jag tänka att jag befinner mig på broadway och ger en föreställning eller att jag är bakgrundsdansare till Jennifer Lopez.. Det kanske låter fånigt men för mig hjälper det mig att få till det lilla extra. Sätta piruetterna. Få till den där funkstilen.

Hoppas ni fann något här ni kan ta till er. Din kropp är fantastisk. Use it. Det spelar ingen roll om det är shake your booty som är din stil eller om du är nya Usain Bolt. Sålänge du njuter av att träna.


Talking to myself, dancing with myself

Note to self: Sluta mumla högt för mig själv när jag är utanför hemmet. Folk hör bättre än vad man tror. Tyvärr är min vana att prata med mig själv djupt rotad och svår att bryta.

Att dansa för mig själv på offentliga platser är en annan vana jag inte kan bryta. Jag älskar att dansa för mig själv när ingen är i närheten, men kan dyka upp närsomhelst. Det känns så busigt.


Borttappad

Jag har tappat mina förlurar till mobilen. Varför ska jag var så satans klantig? Jag som älskade att gå och lyssna på musik med dem. Min favoritsjal glömde jag hos utbytesstudenterna som åkt hem. Mitt hjärthalsband. Jag tappar bort saker hela tiden. Bara en sak som är omöjlig att tappa bort uppenbarligen. Min fula röda mössa. Den går inte att tappa bort.

Yes I can!

Satt och funderade på året som gått och vad jag har för tankar om det nya. Vad ska jag ta med mig från 2008? vad lärde jag mig? Vad var bra? Vad var dåligt?

Det här tar jag med mig från 2008
 -
Min grymma träningsperiod. Har de senaste tränat 3-4 gånger i veckan. Keep up!
- Min kreativitet. Har pysslat och fotat som en tok.
- Att kunna koppla av och inte känna dåligt samvete
- Min enerikick jag haft det senaste

Det här lämnar jag kvar
-
Stressen
- Ångesten
- Rädslan
- Urinvägsinfektioner?

Det här har jag lärt mig
- Att jag inte kan göra allt som förväntas av mig. Jag kan helt enkelt inte göra för mycket utan måste prioritera.
- Att många gånger är folks tankar om mig något som bara sitter i mitt huvud
- Att hålla inne på sina problem slutar bara att man måste krysta ut ett jätteproblem. De växer uppenbarligen ju mer man väntar.

Så här vill jag att 2009 ska vara
Jag tänker ta tillbaka mitt självförtroende gällande studierna. Jag kan när jag vill och jag kan göra det bra. MVGna i gymnasiet kom inte gratis. I'm better than this. Jag tänker fortsätta njuta av småsaker. Jag tänker fortsätta spendera mer tid med familj och vänner. Det är det sanna lyckan. Nu jävlar sätter jag det där körkortet. När min ekonomi återgår till det normala ska min jobbpengar sättas på sparkontot igen. Jag ska fortsätta vara sådär glad och studsig jag varit den senaste månaden. Mer kärlek till folket. Förresten är jag ett kap. Sådetså. Slutligen vill jag anamma USAs nya presidents ledord - Yes we can. För det kan vi. Yes I can. Klart jag kan.


Winter wonderland

Det har verkligen vart underbara dagar under jul och efter nyår. Jag hoppas att ni har kunnat njuta av vädret lika mycket som jag, om inte så får ni titta på mina bilder från min julledighet. Som vanligt är det mest landskapsbilder då jag inte vill lägga upp bilder på familj och vänner här utan tillåtelse.










Jag har inte dött....

bara tagit julledigt. God jul och gott nytt år på er!

RSS 2.0