Generationssnyltarna - de vuxna 15-åringarna är ute efter ditt liv!

A och jag hade en intressant diskussion häromdagen. Vi vill göra en polisanmälan. Vi känner oss bestulna. Någon eller snarare några snyltar på oss. Tränger sig på, tar av det som inte är för dem, inte ännu i alla fall. Vi har kännt av det ett tag och efter kortare efterforskningar och observationer har vi avslöjat förövarna och vad som har blivit stulet. Till alla födda över 1986,håll i väskan och lyssna noga! Vi blir bestulna på vår generation. De skyldiga är, folk födda under 1987. Vi har upptäckt och när ni tänker efter håller ni säkert med, att tjejer och killar, men framförallt tjejer som är födda efter 1987 snyltar på oss äldre åttiotalister. När jag och mina vänner var i början av tonåren klädde vi oss relativt vanligt, förutom vissa inslag av jazbyxor och buffaloskor. Mobiltelefoner och liknande skaffade man sig först på slutet av högstadiet och vin och stressbekymmer var sånt som ens föräldrar sysslade med. Nuförtiden klär sig majoriteten av alla ungdomar i samma kläder som vuxna, inklusive underkläder som hör till. Trettonåringar har egna modebloggar och predikar om sex och mode. Alla har en mobiltelefon och stressar över allt och alla. Bloggerskan Blondinbella är ett praktexemplar för dessa generationssnattare. I hennes blogg kan man läsa om hennes "vuxenliv", resor, jobb, mode, äldre pojkvän och högtflygande planer. Inget fel i att förverkliga sin drömmar etc, hon har ett gött driv, men hon är ju för fanken bara 17! Inte ens A och jag som är 22 lever så vuxet och gjorde det framförallt inte när vi var 17 själva. Dessa ungdomar har så bråttom att bli vuxna att det känns som de missar sin egen ungdom. De vill leva samma liv som vi äldre åttiotalister och rusar ifrån sin egen generation i jakten på vår. De här snyltarna är de som varit ungdomar på 2000 talet. Vi som är lite äldre hade kommit en bra bit in i ungdomen när vi bytte decennium. Skillnaden i samhällskulturen under 90-talet och 2000-talet är stor och detta gör ett avtryck i den generation som växer upp nu.Måste alla ha så bråttom? Jag skrev ett inlägg tidigare i bloggen om pressen som åttiotalist, men här är ett större problem, för nu nafsar yngre folk en i hälarna. Håller ni med, eller är vi helt vilse i pannkakan?

Kommentarer
Postat av: Mr Ammis

Hellu darl, här kommer ett långt svar en slö dag på jobbet ;)



Jag tycker faktiskt inte att det som du skriver stämmer så bra, det är aningen fördumsfullt och färgat av media. Det har alltid funnits en del i varje generation som lever i framtiden och i dagens media har de blivit mer synliga pga bloggfenomenet/folk vågar föra debatt om stressen.



De jag känner som är 87 och neråt är helt normala och lever som de ska i samtiden(aka försöker inte vara äldre än de är även om de önskar de kom in på krogen, men vem gjorde inte det i den åldern?). Menar du att det ökade modeintresset bara 'ska' rikta sig till folk i 20-25 års åldern? Att dagens framskridande teknik och kommunikationsmöjligheter enbart är reseverade för oss? Många ungdomar vågar stå för sin ungdom nu när de kan kommunicera bättre genom bilder och bloggar (kolla bara bdb där ungdomar lägger upp bilder på pyjamaspartyn, lekplatser etc).



För att bli känd ska du ha Allt som du nämner ovan, och många vill bli kända (strävar efter detta), men det är inget som är nytt för detta generationsskiftet.



Så Ja men mer Nej. Var mer kritisk mot media. Det är snarare så att alla generationer strävar/'snyltar' efter att vara 20-25 år (the golden age) och inte bara en generation.



puss

2008-08-07 @ 11:07:46
URL: http://ammis87.blogspot.com
Postat av: Ammis

Kontenta: det är snarare en snygghetshets än vuxenhets som råder bland den generationen in my opinion

2008-08-07 @ 11:43:08
URL: http://ammis87.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0